Mindenkinek van egy módszere, ahogyan indítja az új évet. Van, aki lencsét eszik, hogy több pénze legyen jövőre, van, aki fogadalmakat tesz, de olyan is van, aki nem tesz semmit és nem dől be egy babonának sem. Sokan bulival köszöntjük az új esztendőt, de talán még ennél is többen búcsúzunk csendesen az óévtől. Azt hiszem, abban megállapodhatunk, hogy egyik módszer sem biztosítja, hogy a jövő év minden egyes napját boldogan töltsük, gazdagon, egészségesen, kipihenten. Nincsen csoda módszer. Talán a lencse evőknek sem lesz több a pénzük. A babonák, hiedelmek, hirtelen felindulásból származó új szokások bevezetése általában csak eleinte tölt el lelkesedéssel.

Szeretnénk nektek megmutatni egy olyan évzáró-évindító segítséget, mely az Alapítvány több munkatársának is segít rendezetten belekezdeni az új évbe.

Ismeritek a YearCompass tervezőt?

Ez a módszer évek óta segíti a tudatos embereket még átgondoltabbá válni, keretet ad az éveknek és segít megfogalmazni az egyéni motivációkat. Az ingyenesen letölthető kis füzetet lehet papír alapon, vagy a gépben kitölteni, ahogyan kényelmesebbnek találjátok. Érdemes rászánni egy teljes napot, hiszen a múlt lezárása és a jövő értékes tervezése nem kis feladat. Egy kellemes zene, a karácsonyfa fényei, az illatos mécses melegsége és egy forró ital mind segíthet a hangolódást. Felkészültetek? Vágjunk is bele!

Természetesen jelen bejegyzéssel csak kedvet szeretnénk csinálni, tehát nem fogunk egyesével végigmenni a feladatokon, nem szeretnénk spoilerezni! J

Kalandos utazásra buzdítunk Benneteket, emlékezzetek vissza a 2021-es évetek emlékezetes pillanataira a füzet segítségével, ismerjétek meg általa magatokat még jobban. Ismerjétek el, hogy igenis mennyi energiát fektettetek a céljaitok elérésébe. Ha nem tűztetek ki célokat, akkor is lássátok világosan, hogy milyen utat tettetek meg, megvolt-e benne az a fejlődés, amire vágytok? Mely események töltöttek el boldogsággal, mely tulajdonságok segítettek a legjobban? Természetesen ugyanilyen fontos feldolgozni és elengedni a benneteket hátráltató emlékek terhét, megölelni az elesett éneteket és megtalálni magatokban azt az erőt, ami segített továbblépni.

A füzet egy egyszerű keretet ad, hogy az érzéseket a nevén nevezzétek, átgondoljátok, lezárjátok, elengedjétek. Segít újult erővel belekezdeni a következő évbe. Hiszen a második fejezet 2022-ről szól már, a tervekről, álmokról. Azokról az emberekről, akik téged segítenek benne, azokról a tulajdonságaidról, amik felemelnek, azokról az eseményekről, amik feltöltenek. Az emlékek fontos alkotóelemeink, lépcsőfokok, amik közelebb visznek a céljainkhoz. De épp ilyen fontosak az erőforrásaink, amikből építhetjük a jövőnket. Neked mi a célod? Ha tudod, a füzet segíthet ezek elérésében. Ha nem tudod, akkor segíthet a megfogalmazásban.

Az az idő, amit magadra szánsz, megtérül. Ha érzed, hogy szükséged van a változásra, ami kihozza belőled a legtöbbet, akkor adj időt magadnak! Ha szeretnéd ezt az évet összeszedettebben kezdeni, próbáld ki ezt a módszert. Vagy válassz egy általad kedvelt tevékenységet az év lezárásához. Lehet, hogy van saját terveződ, vagy egy jó könyved, ami segít célokat kitűzni. A lényeg, hogy tudd, rajtad áll, hogy magadból kihozhasd a legtöbbet!

Extra tipp: A füzet kitöltése után készíts magadnak egy heti vagy havi ellenőrző listát, hogy ne veszítsd szem elől a leírt céljaidat! Nem könnyű elindulni egy új úton, de még nehezebb rajta maradni, készülj hát fel erre is tudatosan!

A füzet ingyenesen letölthető az alábbi linkre kattintva, vagy másold a keresőbe: https://yearcompass.com/hu/#download

wpChatIcon