Sokan, sokfélék vagyunk, van, aki rendszeresen jár nőgyógyászhoz, van, aki nem ismeri ciklusát pontosan, van, aki figyel a teste jelzéseire, van, aki nem tud még olvasni a jelekből. Van olyan tini, aki épp most kezd el menstruálni és számára minden újdonság. Van, akinek az anyukája elmondja a betéthasználatot, de a fájdalmas menstruációt, mint fontos jelzést még nem ismeri fel. Van, aki gyermeket szeretne, de még nem figyeli a ciklusa iránymutatását. Van, akinél már diagnosztizálták az endometriózist és ismeri a kockázati tényezőket, ezért felhívja barátnői figyelmét is a tudatosság fontosságára. Van, aki érzi, hogy valami nem oké, de nem tudja hová forduljon segítségért. Van, akit segítség kérésekor elutasítottak. Van, aki alig várja, hogy a lánya felnőjön és megtaníthassa a női élet minden csodájára.

Te hova sorolod magad? Mennyire szemléled tudatosan tested változásait? Hogyan és mikor vezetted be lányodat a női élet rejtelmeibe? Kitől kértél segítséget, amikor érezted, hogy valami más, mint eddig? Tanított számodra valamit az endometriózis?

A ciklusunk az elejétől a végéig súg nekünk, megmutatja, ha valahol felborult az egyensúly, jelez, ha hiányzik valami tápanyag, vagy ha túl sok termelődik az egyik hormonból. Érdemes ezért minden nap, lépésről-lépésre megfigyelni, hogyan változik a nyálkahártyánk, milyen erősségű a vérzésünk, tapasztalunk-e barnázást, s ha igen, mikor? Jegyezzük fel, ha vannak fájdalmaink, ha a hangulatunk ingadozik. A hónapok során rajzolódik-e ki valamilyen mintázat? Ezek nemcsak nekünk mutatnak hasznos információkat, hanem nőgyógyászunknak is segíthetünk vele.

A Lucy applikáció egy fontos eszköz a kezünkben, amivel magunk és mások számára adhatunk biztonságot, ismeretanyagot, segítséget.

Bővebb információt itt találtok:

https://hellolucy.app/

Folyamatosan frissülő tartalmakkal pedig az Lucy Instagram oldalán találkozhattok!

Az ingyenesen elérhető Lucy applikáció szakmai hátterét biztosítja Dr. Bokor Attila, a MedEnd Intézet szakmai vezetője. A FEMaLe elnevezésű négy éves projekt konzorciumi tagjai magyar részről: dr. Bokor Attila docens vezetésével a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének kutatócsoportja; az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány (Endometriózis Magyarország), akik már több, mint 10 éve dolgoznak együtt, hogy a lehető legszélesebb körben ismertté váljon a nők százezreinek mindennapjait megkeserítő betegség, az endometriózis; valamint a Lucy menstruációs és termékenységi naptár applikáció fejlesztője, a Yourcode Lab Kft.

wpChatIcon