“A rendszeresen vezetett tünetek nagy segítséget jelentenek a pontos diagnózis felállításában, és hogy időben kaphassanak szakorvosi segítséget az érintettek, ha szükséges.“ Dr. Bokor Attila Ph.D. Szülész-nőgyógyász

A Lucy app egy menstruációs és termékenységi napló, amiben nyomon követheted ciklusod változását. Ha minden nap egy 3-5 percet szánsz arra, hogy átgondolod, fájt-e valamid (egy 1-10-es skálán mennyire), rendben volt-e az emésztésed, milyen erősségű vérzést tapasztaltál, mit ettél és mennyi folyadékot ittál, akkor nagyban hozzájárulsz az egészséged megőrzéséhez. Egy picike énidő a rohanó hétköznapokban, amivel megfigyelheted magadat. Láthatod, hogyan változik a tested egy cikluson belül, ami a termékenységi terveidet is segíteni tudja. Megfigyelted már a nyákod változását? Sok nő azt hiszi, hogy mindenképpen valami vírus áll a háttérben, pedig hónapról hónapra jelöli a legtermékenyebb napjaidat.

Ezek a napi szinten vezetett, kulcsfontosságú információk az orvosodnak is megkönnyítik a diagnosztizálást. Nőgyógyásznál az első kérdés az utolsó menstruációd első napja, majd a ciklusodra vonatkozó kérdések. Könnyen lehet, hogy már nem is emlékszel a menstruációt kísérő fontos tüneteidre, de ha megmutatod az applikációt, az orvosod látni fogja a vizsgálandó területeket.

Emellett a Lucyban egy szakorvosi ellenőrzés mellett fejlesztett algoritmus figyeli, hogy a felvitt tüneteid alapján érdemes-e felkeresned a nőgyógyászod.

Az algoritmus arra is figyel, hogy probléma esetén milyen betegségek előfordulására érdemes kiemelten figyelni. A betegségek közül a következők tüneteit ismeri fel az alkalmazás:

endometriózis

PCOS

mióma

petefészek ciszta

kismedencei gyulladás

cukorbetegség

IR

 

Szoktad figyelni magadon, hogy mikor leszel jobban pattanásos, mennyire hullik a hajad? Felismered az ovuláció kísérő tüneteit?

Ezek mellett napi szinten tudod vezetni az étkezésedet is, ami az egészséges életmód bevezetésénél és megtartásánál is nagy hasznot fog jelenteni. Szintúgy az egyes sporttevékenységek bejelölése, ami kellő motivációval szolgálhat, hogy ne add fel!

 

Rengetegszer elmondtuk, de nem győzünk elég hálásak lenni a már kitöltőknek és buzdítunk minden kedves hölgyet az ingyenesen letölthető app használatára, mert másoknak is segítetek ezzel!

A Lucy applikáció használatával részt vesztek abban a nemzetközi kutatásban, amely segíthet megérteni az endometriózis működését. A jobb alsó sarokban található „Több…” jelzésre, majd a „Felmérés” gombra kattintva éritek el hónapról hónapra a kérdőívet. A fejlesztők lehetőséget adtak a szabad válaszokra is.

 

Köszönjük, ha viszitek a Lucy app hírét a barátnőiteknek, rokonoknak, munkatársaknak!

https://hellolucy.app/

A Lucy Insta oldalán sok hasznos infót találtok:

https://www.instagram.com/lucy_period_app/

 

 

wpChatIcon