Lombik sorozatunk záró része pont advent 3. vasárnapjára esik. A harmadik gyertya pedig az örömet szimbolizálja, azt jelképezi, hogy Szűz Mária Fiút szült. Így mivel mással zárhatnánk le a sorozatot, mint azzal, hogy sikertörténetek márpedig vannak.

Hála a kitartásotoknak, az orvosoknak, a tudománynak és számtalan sok tényezőnek, ha körbe tekintünk, láthatjuk, hogy a lombik egy lehetséges megoldás a nehezített teherbeeséssel küzdő pároknál.

A meddőség pusztán egy diagnózis, nem kell elkönyvelni magatokat terméketlennek, annyit jelent, hogy hosszabb az út, lelkileg és anyagilag fárasztóbb, megterhelőbb. De van esély, hogy anyává és apává váljatok. Persze azt is érdemes tudni, hogy a lombik sem nyújt száz százalékos megoldást (sőt) minden esetben, tehát jó, ha a realitás talaján álltok, amikor belevágtok. Mind a hazai, mind a nemzetközi statisztikai adatok azt támasztják alá, hogy mesterséges megtermékenyítési eljárások használata egyre inkább elterjedt világszerte és a hatékonyságuk növelése javíthat a teherbeesési arányokon.

Remélni és hinni a sikerben fontos dolog és fontos megélni az apróbb sikereket is. Igen, elhatároztátok, hogy belevágtok, igen, sikerült beadni az első szurit, igen felálltatok a csalódás után és újra mertek bizakodni. Számos kis lépés vezet el a következő lépcsőfokig, haladjatok szépe sorban, egymás után. Kiemelten fontos, hogy bízzatok meg az orvosban és az ösztöneitekben, és tudjátok, hogy Ti is és a szakértő orvosok is megtesznek mindent a siker érdekében. Ha úgy érzitek, hogy nem, akkor pedig lehet máshoz menni. Ugyanez vonatkozik a nőgyógyászokra is, ha nem érzed magad jó helyen, nem vesznek komolyan, akkor ér tovább menni!

Nincs recept, hogy kinek-miért sikerül. Van, akinek az első, van, akinek az ötödik lombik után jelenik meg a második csík is a terhességi teszten és vannak olyanok, akik éppen a 7. próbálkozás előtt állnak. Hála a visszajelzéseiteknek, mi is tudjuk, hogy sokatok már otthon babázik, akik pár éve még elkeseredve töltöttétek a karácsonyt a sorozatos csalódások után.

 

Egy kedves verssel zárnánk a lombik sorozatot, bízva abban, hogy egyre több visszajelzést kapunk tőletek (igen, Tőled is, aki épp most úgy érzed, többször már nem vágsz bele), hogy leghőbb vágyatok sikerült és a pocakotokban vagy a karotokban van a gyermeketek.

Igazán megélt örömteli adventet kívánunk Nektek!

 

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya

Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.

Az Adventi várakozást
még az is fokozza,
hogy minden nap, a Karácsonyt,
még közelebb hozza.

A szeretet ünnepére
készül minden lélek.
Három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.

wpChatIcon