Edinburgh-ban jártunk a World Endometriosis Society 15. alkalommal megrendezett kongresszusán

A World Endometriosis Society (WES) egy olyan globális szakmai szervezet, amely bizonyítékokon alapuló szabványokat és innovációkat dolgoz ki az endometriózis, az adenomiózis és a kapcsolódó rendellenességek oktatása, érdekképviselete, klinikai ellátása és kutatása terén, együttműködve érdekelt feleivel és globális partnereivel, hogy javítsa az összes érintett nő és családjaik életét.

A WES céljai:

– a WES az endometriózis és adenomiózis klinikai gyakorlatával, kutatásával, oktatásával és érdekképviseletével foglalkozó globális szervezet;

– a WES az endometriózisban és adenomiózisban szenvedő nők gondozásában részt vevő szervezet

– a WES elősegíti az endometriózis és adenomiózis etiológiájával, patogenezisével és patofiziológiájával kapcsolatos kutatásokat, hogy felfedezzék az endometriózis gyógymódját és megelőzését;

– a WES támogatja, hogy az endometriózist és az adenomiózist egészségügyi prioritásként ismerjék el, amely jelentős terhet ró az érintettre, családjára, munkahelyére és a társadalomra;

– a WES széles körű együttműködést koordinál az endometriózisban és az adenomiózisban érintett valamennyi féllel;

– a WES sokszínű tagsággal rendelkezik (szakmák, régiók, nemek stb.), minden nemzetet felölel, és folyamatosan növekszik.

Mi történt a kongresszuson?

A World Endometriosis Society 15. alkalommal szervezte meg kongresszusát, ezúttal Edinburgh-ban.
Tudósokat, klinikusokat, kapcsolódó egészségügyi személyzetet, civil szervezeteket hoz össze ez az esemény a világ minden részéről, akik sokrétű szakértelemmel rendelkeznek, de közös érdeklődésre tartanak számot az endometriózis tudományos és szociológiai megértésének elősegítésében, az ellátás javítása érdekében.

A kongresszuson a FEMaLe projekt konzorciumi partnereivel is volt lehetőség találkozni, ahol Dr. Bokor Attila mutatta be a munkacsoportjuk munkáját, valamint a Lucy-hoz kapcsolódó kommunikációs kampány egy részét.

Balogh Dóra Bianka 2022. novemberében csatlakozott a magyar FEMaLe csapathoz.
Az idei #wce2023 kongresszuson beszélt a csoportjuk munkájáról és a Lucy applikáció szerepéről a kutatásban. Üdv a csapatban Dóra és gratulálunk az előadáshoz!

   

Az alapítvány lehetőséget kapott, hogy bemutassa a Lucy applikációt egy poszter megjelenésen keresztül.
Örömmel láttok, hogy nemzetközi szinten egyre nagyobb az érdeklődés az applikáció és a kutatás kapcsán.

                    

              

              

A World Endometriosis Organisations (WEO) egy 2017-ben alakult ernyő szervezet, tagjai bejegyzett civil szervezetek a világ minden részéről.
A #wce2023 kongresszuson Edinburghban volt lehetősége a civil szervezeteknek találkozni, megbeszélni a jó gyakorlatokat és a nehézségeket.

Deborah Bush a WEO vezetője több alkalommal is beszélt a civil szervezetek szerepéről az endometriózis ellátásban és a kutatásokban.
Egyik előadásában felhívta a kutatók, klinikusok figyelmét arra, hogy érdemes a civil szervezetekkel kooperálni a kutatások kapcsán,
mert sokkal nagyobb elérést tudnak generálni, ami kulcskérdés lehet a kutatások során.

   

A #WCE2023 kongresszusán jelentették be az új vezetőségi tagok személyét.

Az elmúlt évek alatt nagyon sok munka van abban, hogy Magyarországon változást érjünk el az endometriózis ellátás kapcsán.
Óriási megtiszteltetés, hogy ezt a világ legnagyobb és legelismertebb szakmai szervezetében meglátták, meghallották és alapítványunk elnökét,
Salamon Adrienn-t beválasztották a szervezet vezetőségébe, amely megbízás 2025. májusáig tart.
Izgatottan várjuk az előttünk álló munkát Prof Stacey Missmer vezette csapatban.

 

 

wpChatIcon