Az “ENDOMETRIÓZIS NAGYKÖVETE 2017.” pályázat nyertese

Vojakovics Friedrich Tímea

Endometriózisban érintett blogger

 

Tímeát egyik sorstársa az alábbi történettel pályázta:

“Az általam ismert betegtársaim közül szerintem Timi az, akire a legtöbb terhet tett ez az endometriózis. Ha valaki meghallja a történetét, szerintem elsőre el sem hiszi, hogy ez a sok megpróbáltatás mind egyetlen emberrel történt. És ami még különlegessé teszi Timit, az az, hogy soha egyetlen panaszt nem hallottunk tőle. Timiből árad a pozitív energia és a segítőkészség. Soha nem sajnáltatja magát, hanem teljes természetességgel vállalja azt, amin keresztülmegy. Mindig próbál segíteni hasznos tanácsaival a betegtársainak.

2017. augusztusában volt a nagy műtétem, amikor is rengeteg nehézséggel kellett szembenéznem. Ilyenkor gyakran adott erőt, hogy arra gondoltam, hogy Timi milyen kemény dolgokon megy keresztül, sokkal keményebbeken, mint én. Olyankor mindig újra erőre kaptam, mert arra gondoltam, hogy ő ennél sokkal többet is kibírt, és nekem is ezt kell tennem. Szerintem Timi nagyon megérdemli ezt a díjat, ő egy igazi PÉLDAKÉP! ”

 

Megjegyzés: Az Endometriózis Nagykövete 2017. díjat dr. Koppán Miklós orvos nyerte, Tímea – aki a doktor úr páciense- a második helyezést érte el az internetes szavazáson. Dr. Koppán Miklós azonban Tímea javára lemondott a díjról, ezzel kívánta hangsúlyozni, mennyire fontos tartja, hogy legyenek olyan nők, akik nyilvánosan merik vállalni a nehézségeiket, bátran beszélnek betegségükről és megpróbálnak ezzel is segíteni sorstársaiknak.

 

Timivel és férjével a 2017. Endometriózis Világnapon beszélgettünk arról, hogy milyen nehézségekkel jár ez a betegség nemcsak az érintettek, hanem a hozzátartozóik számára is. A beszélgetést az alábbi linkre kattintva tekintheted meg.

 

Endometriózis a férjem szemszögéből

Comments are closed.