Julcsi

Julcsi, más néven HeyJulie a rendszeres nőgyógyászati szűrések ellenére 16 éves kora óta él együtt az egyre jobban elhatalmasodó menstruációs fájdalommal. Szerinte sokat nehezít a dolgon, hogy a világ nem érti, hogy mit is jelent ez az egész az érintett nők számára.
Azt, hogy a rengeteg eredménytelen vizsgálat után végül kiderült, hogy endometriózisa van, megkönnyebbülésként élte meg. Azóta pedig eltökélt célja, hogy minél többen megismerjék ezt a betegséget, és hogy ne kezeljük tabuként a menstruációt és normálisként a vele járó fájdalmat. Ismerd meg történetét!

Szilvi

Mindig 2-3 fájdalomcsillapítóval vagy görcsoldóval, melegítőpárnával, palackkal, fedővel és ülőfürdővel éltem túl azokat a napokat. Túléltem szó szerint, mert másra nem igen tudtam figyelni. 1 évet veszítettem el az életemből a fájdalom miatt.

Zsófi és Szilárd
Testi-lelki hullámvasút volt ez az egy évtized, ezer és egy egymásnak ellentmondó érzelemmel, fájdalmas választásokkal, bizonytalanságokkal, sírással és nevetéssel. Számomra ez a tíz év önismereti utazás is volt, a betegség elleni és az anyaságért folytatott küzdelmem segített abban, hogy tisztábban lássam a családomat, saját magamat, a múltat és a jelent. Tíz év nehézsége és küzdelme egy csapásra értelmet nyert: a fenti interjú óta világra hoztam ikerbabáinkat.
Zsuzska

Hogyan válik a gyengeségből erő és a fájdalomból boldogság? Végtelenül hálás vagyok mindenért, amit az endometriózisnak köszönhetően megtapasztaltam. Nekünk, nőknek nem szabad elhinnünk, hogy a fájdalom természetes. Minden értelemben túlságosan értékes az életünk ahhoz, hogy összekuporodva töltsük az ágyunkon vagy a munkahelyünk mosdójában. Álljunk fel, és tegyük meg magunkért, amit tehetünk, hogy teljes és boldog életet tudjunk élni!

Bianka

Az endometriózis az élet sok területén vesz el tőlünk időt, fájdalmas ciklusnapokkal, műtéti lábadozásokkal, gyermekre várással – de ez nem jelenti azt, hogy Te ne tehetnél meg mindent, amit a többi játékos, csak egész egyszerűen kevesebb időd van rá.

KÜLDETÉSÜNK

Az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítványt azért hoztuk létre, hogy felhívjuk a figyelmet az endometriózis tüneteire, a betegség időben történő felismerésére, a fájdalmas menstruáció okaira, valamint, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsunk a betegségről és annak kezelési lehetőségeiről.
Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy a nők belássák: a menstruációs fájdalmak és a zavarok nem természetes jelenségek. A háttérben a nők ezreinek mindennapjait megkeserítő, súlyos betegség: az endometriózis állhat. Célunk, hogy ez a sokak életét megkeserítő betegség a lehető legszélesebb körben ismertté váljon, és a nők merjenek róla beszélni.
Segítsd te is a munkánkat adód 1%-ának felajánlásával, tegyünk együtt az endometriózissal küzdő nőkért! Mert együtt könnyebb!

MI AZ ENDOMETRIÓZIS?

Az endometriózis Magyarországon több mint 200.000 nőt érintő, krónikus, jóindulatú betegség. A meddőség vezető oka. Megléte esetén a méh üregen kívül (leggyakrabban a kismedencében, a petefészkekben, illetve a hashártya felszínén) a méhnyálkahártyához hasonló endometrium szövetek jelennek meg. Ezek a szövetek összhangban állnak a menstruációs ciklussal, és belső szervi összenövéseket, immunológiai reakciókat, ciklikus fájdalmat, valamint meddőséget okozhatnak.
A fájdalmas menstruációtól szenvedő nők közül minden másodiknak endometriózisa van, mégis sokan közülük nem is sejtik, hogy érintettek. A diagnózisig pedig akár 9 év is eltelhet. Pedig az endometriózis tünetei enyhíthetőek és kezelhetőek, időben történő felismerésével pedig akár a meddőség is megelőzhető.

TÁMOGASD TÖREKVÉSEINKET ADÓD 1%-ÁVAL!

“Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány
Adószám: 18628175-1-43