Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

Így segítünk

Oldalunk átfogó segítséget nyújt az endometriózissal élők számára. Szakértői tanácsok, támogató közösség és információk állnak rendelkezésedre, hogy segítsünk a betegség kezelésében és megértésében.

Mi a célunk?

Küldetésünk, jövőkép

Az endometriózis világszerte 198 millió, Magyarországon több mint 200 000 nőt érint, és a meddőség vezető oka.

A menstruáció minden nő életének velejárója, mégis mindenki máshogyan éli meg. Sokaknak kínzóan fájdalmas vagy épp rendszertelen a ciklusuk.

Célunk, hogy tudatosítsuk a nőkben, hogy a fájdalmas menstruáció nem normális. Szeretnénk megértetni annak okait és veszélyeit, és hiteles információkat nyűjtani a betegségről és annak kezelési lehetőségeiről. Hogy a tüneteket időben felismerve, az érintett nők megfelelő kezelésben részesüljenek, és mielőbb visszakaphassák a fájdalommentes, teljes életet.

Emellett abban is szeretnénk segítséget nyújtani, hogy sorstársaink ne érezzék magukat egyedül, és környezetük is komolyan vegye a panaszaikat.

Programjaink megvalósításához anyagi támogatást és önkéntes munkát is szívesen fogadunk.

ne maradj le semmiről!
Feliratkozni a hírleveleinkre érdemes, mert ezáltal naprakész információkhoz juthatsz a betegséggel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről és kezelési lehetőségekről.

Töltsd le a Lucy applikációt!

LUCY egy komplex menstruációs és termékenységi naptár alkalmazás, ami figyel az egészségedre is! A felvitt tünetek alapján jelezhet, ha érdemes orvoshoz fordulnod. Hogyan működik?

Hogyan működik?

Lucy összegyűjti a legfontosabb információkat a bejegyzéseidből, és készít egy összegzést, amit ha megmutatsz az orvosodnak, akkor sokkal pontosabb képet kaphat az egészségügyi állapotodról, és így jobb kezelést adhat neked, amennyiben szükséges.

Facebook szakértői csoport

Az Endometriózis szakértői csoport egy olyan kezdeményezés, melynek fő célja, hogy szakemberek segítségével támogatást és információt nyújtson az endometriózissal élő nőknek és hozzátartozóiknak. A közösség aktívan működik annak érdekében, hogy megkönnyítse a betegséggel való küzdést, segítse a betegeket a megfelelő kezelés kiválasztásában és felhívja a figyelmet az endometriózis kihívásaira. Az általuk biztosított szakértői tanácsok és támogató közösség hozzájárulhat a betegek életminőségének javításához és a betegség általánosabb megértéséhez a társadalomban.

Közösségi médiafelületeink

Facebook közösségünk​

Civil összefogás és támogatás az endometriózissal küzdők számára a Facebook-on.

Instagram közösségünk

Stop endo!

LinkedIn közösségünk

Nem hiszti. Nem gyengeség. Endometriózis. Nem vagy egyedül. Segítünk. Keress minket.

Podcast beszélgetések

A podcast hallgathatóvá teszi az eddigi előadásaink, beszélgetéseink értékes tudásanyagát és új témákat is feldolgozunk.

Hasznos Youtube videók

A Youtube csatornánkon megnézhetitek eddigi videóinkat és beszélgetéseinket.

TikTok oldalunk

A fájdalmas menstruáció nem normális! Rövid videóinkat megnézheted TikTok oldalunkon.

Spotify

Az itt elérhető műsolistát az érintettek szerkesztik. Adjon erőt a nehezebb napokon ez csatorna.

Blog

Orvosszakértők és érintettek segítenek nekünk abban, hogy a leghitelesebb információkat közvetíthessük.

Te is igénybe veheted az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezményt?

A Női Egészségért Alapítvány (Endometriózis Magyarország) és a Női Liga összefogásának köszönhetően 2019-től kibővült az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezményhez igénybe vehető súlyos betegségek listája, és az endometriózis, valamint a mellrák és a petefészekrák is bekerült a kedvezményezettek körébe.

Az adókedvezmény kizárólag a listában szereplő betegségek után vehető igénybe, és azt havonta vagy az éves adóbevallásban lehet érvényesíteni a betegség tényét igazoló dokumentumokkal.

Kórházi csomag

Azokat a nőket, akinek az endometriózis miatt műtétre kell készülniük, sok kérdés és bizonytalanság foglalkoztatja.

Nekik segít az a speciális kórházi csomag, amely tartalmazza a beavatkozás részleteit, a rehabilitációs lehetőségeket és az utógondozásra vonatkozó információkat is, hogy magabiztosan és felkészülten nézhessen szembe az endometriózissal járó kihívásokkal, kezelésekkel és a gyógyulási folyamattal.