A világon 3 Kushi Intézetet tartanak számon, itt lehet okleveles makrobiotika tanácsadóvá válni. Mellette egyre több olyan központ van a világban, ahol a makrobiotika a fő irány.
Amerika, Hollandia és Japán. Ezen a három helyen létezik elismert tanácsadói képzés, mely mellett többféle kurzus elvégezhető.
2010 tavaszán Amerikába indultam, Beckettbe az első Michio Kushi által létesített központba, hogy 1 hónapot töltsek el ott a tanácsadói program keretében.
2011 ősszel pedig Amszterdamba indultam, az Európai Kushi Intézetben, hogy tanulmányaimat ott folytassam az Art of Lifeschool keretein belül. Mindhárom szintet elvégeztem, ezek egyenként 2 hetesek. A 3 hónapból végül fél év lett, mely során nagyon sok gyakorlati tapasztalatra tettem szert a főzés terén.
A két iskola legfontosabb különbsége az, hogy míg Amerikában az elméletre teszik a hangsúlyt és a hosszabb időtartam miatt (1 hónap/tanfolyam) több tudásra lehet szert tenni, Amszterdamban a gyakorlaton van a súly, méghozzá a főzésen. Az elvük az, hogy tanuljunk meg ízletesen főzni makrobiotikusat, hogy utána élvezettel menjünk tovább az elméleti háttér tanulmányozásában. Természetesen ezt legjobban mindenki otthon a fakanál mellett sajátíthatja el, hogy magán tapasztalja meg minek milyen hatása van.
A saját tapasztalataim és a tanulmányaim miatt leginkább endometriózis esetben igyekszem segíteni de kisebb problémák, mint allergia vagy a vitalitás hiánya is szívesen adok tanácsokat.
Elérhetőségek
Email: info@biocsilli.hu
Web: https://makrobio.blog.hu/