Dr. Koppán Miklós

Szűkebb szakterületem a nőgyógyászati sebészet, beleértve az endometriózis, a medencefenéki rendellenességek (süllyedések) illetve a jó- és rosszindulatú daganatos megbetegedések (myoma, petefészek ciszta, méhtestrák, méhnyakrák), elsősorban endoszkópos (laparoszkópos) sebészetét.

1993-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Magyar, angol és német nyelven oktatok. „A” típusú ultrahang vizsgával rendelkezem.

Az orvosi diploma megszerzése után a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Karának Anatómia Intézetében folytattam hallgatóként megkezdett kutatómunkámat és az orvostanhallgatók oktatását, mely feladatot 18 éven keresztül láttam el magyar, angol és német nyelven. Ezen időszak alatt kutatási területem az agyalapi mirigy (hypophysis) petefészek működést szabályozó mechanizmusainak vizsgálata volt.

Kutatásaimat 1996 és 1998 között az Egyesült Államokban, a Nobel-díjas Andrew Schally professzor laboratóriumában folytattam, ahol az agyalapi mirigy működését szabályozó agyi hormonok és azok szintetikus vegyületeinek élettani és daganatellenes hatásait tanulmányoztam. Egyetemi doktori (Ph.D.) értekezésemet 1998-ban írtam meg. Jelenlegi tudományos tevékenységem az endometriózis tanulmányozására terjed ki. Számos nemzetközi és hazai tudományos közlemény szerzője vagyok.

2007-től a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgozom, 2008 óta az egyetem Habilitált Doktora, 2009 óta egyetemi docens vagyok. Az Egyetem Nőiklinikájának helyettes igazgatójaként, a szubintenzív osztály vezetőjeként tevékenykedem. Jelenleg új laparoszkópos technikák elsajátítása céljából külföldi tanulmányúton veszek részt Németországban, a Giesseni Egyetem Nőiklinikáján.

Vezetőségi tagja vagyok a Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társaságának. A nemzetközileg elismert endoszkópos oktatóhely, a Giessen School of Endoscopic Surgery (GSES, Németország) konzultánsa és az amerikai-japán Terumo Medical Corporation endoszkópos divíziójának fejlesztő-tesztelő konzultánsa vagyok.

Dr. Koppán Miklós
Web: http://www.laparo.hu/

e-mail: info@laparo.hu

Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika, http://maternity.hu/

1125 Budapest, Kútvölgyi út 4.
Ambulancia: Kútvölgyi Kórház – Rendelőintézet 1. emelet
Bejelentkezés endometriózis rendelésre: +36 20 666 3848

Da Vinci Klinika, http://davincimaganklinika.hu/hu/
7635 Pécs, Málics Ottó utca 1.
Bejelentkezés endometriózis rendelésre: +36 72 512 050