dr. Szilvássy Rita

dr. Szilvássy Rita vagyok, mediátor, jogász, szociálpedagógus. Párkapcsolati mediációval foglalkozom. Ügyfeleimet Budán, a Széna tér környékén lévő nyugodt, kellemes irodámban fogadom.

Meggyőződésem, hogy a tranfszormatív mediáció alkalmazása nem pusztán a házasság békés felbontására alkalmas. Lehetőség nyílik vele a Pár életében más, sorsfordító változás elindítására is – amennyiben a Pár maga nyitott ezekre, és újra bizalmat és jövő tudnak szavazni a másiknak. Egy olyan nehezen diagnosztizáható, fájdalmas, bizonyos esetekben a gyermekvállalást is megnehezítő betegség, mint az endometriózis egy Pár mindkét tagját megviselni.

A mediáció számomra egyben egy kommunikációs stílus és egy problémamegoldó módszer, melyet a válás kérdéskörét teljesen függetlenül is lehet alkalmazni a hétköznapokban a családban, a nevelésben. A házassággal együtt jár – a megannyi felejthetetlen emlék és szép pillanat mellett -, hogy időről-időre a kapcsolat mélypontra jut. Ez független az ember foglalkozásától, származásától, gyermekkorától, jövedelmi és vagyoni helyzetétől. Ez nem baj, ez nem rossz, ez nem hiba, ez így van mindenkivel – velem is. Bizony megesik, hogy ez a mélypont annyira nehéz és kilátástalan, hogy a Pár a válás mellett dönt. Ilyenkor jól jön egy külső nézőpont, aki segít a Feleknek visszatalálni egymáshoz és önmagukhoz – jelentse ez akár a közös jövőt, akár a külön utakat.  A mediátor viszonylag rövid, behatárolható időn belül áttekinti a Pár mindkét tagjával – először külön-külön, majd együttesen -, hogy valóban a házasság felbontása-e a legjobb döntés, és amennyiben igen, úgy megteszik azokat a lépéseket, melyek, ennek a nehéz helyzetnek a jövőre nézve a lehető legélhetőbb, legbékésebb és minél kevesebb szükségtelen konfliktussal járó lebonyolításához kell.

Nyitottság – az ügyfelek részéről

Semlegesség – a mediátor részéről

Bizalom – mindhárom fél részéről.

 

Elérhetőség és további információ:

www.lehetjobb.hu