MAGÁN HAZAI KIEGÉSZÍTŐ TERÁPIÁK

Dr. Skultéti Judit

Intimorvos
 

Több, mint 4 évtized az egészségügyben sokféle tapasztalást adott.
Gyakran jut eszembe egy utolsó éves orvosi egyetemi élményem a neurológia osztályon, aminek azóta egyre jobban látom a jelentőségét.
2 hasonló korú asszony feküdt a hatágyas kórteremben egymás mellett, azonos klinikai tünetekkel, szinte kísértetiesen egyforma diagnózisokkal. 65 év körüliek voltak, féloldali bénulással, magasvérnyomás, cukorbetegség, érelmeszesedés is szerepelt mindkettejük lázlapján. Azonos bajok, azonos gyógyszerelés a protokoll szerint, nyilván, azt várnánk, hogy azonos eredményességgel lehet kalkulálni. Az osztályvezető főorvos azonban felhívta a figyelmünket egy jelentős különbségre a két beteg között, méghozzá arra, hogy ők maguk mit gondolnak az állapotukról, mit hisznek a gyógyulásukról, milyen a vitalitásuk, milyen életcéljaik vannak. Egyikük arra készült, hogy hamarosan házasodik az unokája, szeretne táncolni a lakodalmában. A másikuk megadóan lemondott magáról, beletörődve “sorsába”. A gyakorlat ideje mindössze néhány hét volt, de a főorvosnő “jóslata” beigazolódott: az egyik asszony bicegve ugyan, de a saját lábán távozott az osztályról, a másikat vitték…a kórbonctanra.

Miért írom itt ezt le? Azért, mert létfontosságú számunkra, hogy lássuk, ha az alkalmazott gyógyszer megoldást jelentene mindenkinek, akkor a másik beteg is a gyógyulás útjára lépett volna. De nincs egyedül üdvözítő út, univerzális recept, sablonos megoldás. Csak egyedi utak léteznek, olykor hasonlóságokkal. Gyógyulásunkban meghatározó jelentőségű, hogy a szakember, akihez segítségért fordulunk, csupán az előírt protokollt alkalmazza vagy nyitottsága, széleskörű tájékozottsága révén támogatást tud nyújtani a sokféleségük miatt más-más terápiát igénylő páciensei számára.

Saját élményeim alapozták meg, hogy a klasszikus kereteken kívül nyújtsak segítséget a hozzám fordulóknak, testre szabottan, a számukra várhatóan legjobb eredményt biztosító javaslatokkal. Az orvosi tanulmányaim miatt volt bennem “némi” ragaszkodás a berögződött tézisekhez, de be kellett látnom, hogy 2 szülésem, egy spontán vetélésem művi befejezése, több nem vágyott nőgyógyászati beavatkozás “elviselése”, 25 éven át kínzó menstruációs görcseim más tudással másként zajlottak volna vagy elkerülhetőek, megelőzhetőek lettek volna. Azok az orvosok, Akikhez fordulunk a gyógyulás reményében, ugyanezeken a protokolláris képzéseken mentek át, mint én, nem csoda, ha csak az ott megszerzett tudásra támaszkodhatnak.

Tudva, hogy mindennek ideje van, azt is gondolom, hogy ezek a tapasztalások segítettek nekem eljutni oda, hogy megértsem, elfogadjam és át tudjam adni nőtársaimnak, hogy bajaink felszámolása nem gyógyszeres, nem “orvosi” módszerekkel is megtörténhet, olykor sokkal hatékonyabban, de kiegészítő lehetőségként mindenképpen hasznos teret adni nekik. Alaptanulmányaimat dúlaképzésen, konferenciákon, rendszeres továbbképzéseken, szakkönyvekből árnyalom, módosítom, írom felül, az élet pedig igazolja.

Találkozásunkra a következő formákban van mód:

– Konzultáción (www.intimorvos.hu, személyes/online is)
– egyéni vagy csoportos speciális “gyógytornán” (Kriston-féle intimtorna: https://www.intimtorna.hu/hu/trenerek/dr-skulteti-judit#currentTrainings)

Másfél évtizede az intim egészségnevelés, megőrzés, rehabilitáció, szülésre felkészülés, fogantatási nehézségek, szülés utáni regeneráció, szexuális élet nehézségei, menstruációs fájdalmak és egyéb intim problémák témakörében végzem a munkámat. Nagyobb örömöt alig tudok elképzelni, mint amikor a fájdalmas élmények, akadályok elhárulnak és ugyanaz a téma felszabadult örömöt jelent nekünk vagy hosszú, már-már reménytelennek tűnő évek után megfogan egy kisbaba (pl.10 év várakozás után).
Munkatársaimmal együtt több száz endometriózisban érintett nővel dolgoztunk, Akik sikeresen felszámolták a tüneteiket, szeretettel ajánlom figyelmedbe ezt a rövid összefoglalást: https://www.intimtorna.hu/hu/miben-segit/endometriozis

Kívánom Minden Olvasónak, Neked is!
“Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a képesség megszűnik pusztán képesség lenni és felelősséggé válik.” Ezt szem előtt tartva szeretettel várlak,
Dr. Skultéti Judit

06 30 297 1650
drjuditskulteti@gmail.com
www.intimorvos.hu

 

 

Támogass minket!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Támogass minket!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

wpChatIcon