VIRTUÁLIS FUTÁS

Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány szervezésében jótékonysági futás veszi kezdetét július 1-31.között. A futással azt szeretnénk elérni, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a betegségre, az endometriózissal kapcsolatos ismeretek terjesztése és egyúttal adomány gyűjtés, amit később az ezzel kapcsolatos edukációra fordíthatunk.

Csatlakozz te is virtuális futásunkhoz és hívd fel a figyelmet ismerőseid körében erre a betegségre! Fuss magadért és mások egészségéért!

Az esemény időpontja: 2021. július 1 – július 31.
Helyszín: a kedvenc pályád, vagy akár otthon, futópadon
Versenykategóriák: szabadtéri futás, futópad
Távok: 1km, 3km, 5km, 10km, 25km, 40km
Nevezési díj: befizetett nevezési díjból csak az érem ára (1500 Ft) kerül levonásra, a fennmaradó teljes összeget az alapítvány kapja. Amennyiben az éremről szeretnél lemondani, (így az alapítvány a teljes összeget, 3500 Ft-ot kapja meg), jelezd ezt regisztrációkor.
A befizetett összegről számlát állít ki a Magyar Futósport Egyesület.
Az érem személyes átvételére Budapesten van lehetőség.
(Ha a csomagküldő szolgáltatást választod, akkor a Magyar Posta, az Express One futárszolgálat. A kiszállításnak illetve a csomagküldésének külön díja van.)

Regisztráció: https://www.futosport.hu/endometriozis-futas

 

Nem szeretnél futni? Támogasd a jó ügyet egy megosztással vagy egy kávé árával az adjukössze.hu oldalon!

Ismerd meg futónagyköveteinket:

Járfás Gyula:

Járfás Gyula vagyok, 46 éves,Zalaháshágyon lakom. Bútor asztalosként dolgozom. Amatőr futóként 2003. december 31- óta futok, több mint 17 éve. Rövid távok, ultrafutás, terepfutás, ami éppen útba esik. Számomra a futás feltöltődés, igazi kikapcsolódás. Szeretem a határaimat feszegetni. Fontosnak tartom, hogy a betegségek mielőbb felismerhetőek legyenek, hiszek a megelőzésben.  Kitűzött célom, hogy ebben a hónapban az endometriózissal küzdő hölgyekért futok, így a kitűzött táv: 200 km.

Itt tudsz támogatni: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/gyula-virtualis-futasa-az-endometriozisban-erintett-nokert-2380

Vámosi Orsi: az ismerőseim körében többen küzdenek ezzel a betegséggel. Hálás vagyok, hogy én magamon nem tapasztalom, de úgy gondolom hogy minden női önérzetet, egészséget érintő kérdés, betegség, nehézség megérdemli hogy felhívjuk rá a figyelmet! Nagyon megtisztelő, hogy egy ilyen fontos kezdeményezésre én is felhívhatom a futással a figyelmet.

Törőcsik Regina: életmód és táplálkozási tanácsadó vagyok. Fontosnak tartom, hogy a futásban a céljaink eléréséhez az edzések mellett a megfelelő táplálkozás is ugyanolyan nagy szerepet kapjon. Emiatt különösen örülök neki, hogy Endometriózis futónagykövet lehetek, mert gyakran találkozom a vendégeim körében is ezzel a problémával. A célom, hogy segíteni tudjak nekik és táplálkozással és sporttal enyhíteni tudjuk a betegség tüneteit. Megtisztelő számomra, hogy a futásaimmal támogatni tudom az ebben a betegségben szenvedő nőtársaimat.

Vincze Zsófia: Jelenleg pulzus alapú edzésekkel segítek kezdő és haladó futókat egyaránt. Ezzel párhuzamosan, 2018-ban egy laparoszkópiás műtéten diagnosztizálták nálam az endometriózist, aminek a tünetei 13 éves koromtól kísértek végig, tehát szűk 20 évet vártam arra, hogy az orvosok elismerjék a betegségemet. Azóta számos kezelésen és sikertelen lombikprogramon estem át, de még nem adtam fel az álmomat. A célom, hogy megmutassam az embereknek, hogy a futás egy szerethető sport. Az edzések mellett laborleletek elemzését, sporttáplálkozást tanultam, valamint nagy hangsúlyt fektetek a női hormonális egészségre.

Sanyoszistálló csapata: a Sanyoszistálló kezdetektől fogva támogatja azokat a kezdeményezéseket, amiknek köszönhetően jobbá tehetjük az emberek életminőségét vagy segíthetjük a fogyatékkal élőket. Rendszeresen szervezünk közösségi futásokat, ahova várjuk azokat, akik a mozgás által szeretnének javítani az egészségükön. Mivel az endometriózis a termékeny életkorban lévő nők körülbelül 10-%-át érinti, ezért fontosnak érezzük, hogy egy ilyen jó indulatú, de krónikus betegségre felhívjuk a figyelmet, hiszen több százezer nőt, köztük sportolókat is érint. A mozgás, így a futás is jelentősen fokozza az adott terület artériás és vénás vérkeringésétezért segíthet a fájdalom és a görcsök enyhítésében. Bízunk benne, hogy egyre többen kezdik el a futást, hogy a rendszeres mozgással óvják a szervezetüket a különböző betegségekkel, így az endometriózis ellen is.

Orsi, Regina, Zsófi és a Sanyoszistálló csapatán keresztül itt támogathatsz: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/futonagykovetek-az-endometriozissal-kuzdokert-2382

Játék kiírás:

Nyerj 2 fős, 2 éjszakára szóló, 180.000 Ft értékű wellness hétvégét a Spirit Hotel Spa-ba!

Hogy részt vehess a sorsoláson, Instagramon ossz meg egy képet az érmeddel, amit a virtuális futáson való részvételedért kaptál, használd a #endofutas2021 hashtaget és jelöld meg a fotón az @endometriozismagyarorszag oldalt!

A nyereményjáték 2021. július 20 – augusztus 30. között tart, a sorsolás 2021. szeptember elsején lesz.
A részletes nyereményjáték szabályzatot itt találod.

Instagram nyereményjáték szabályzat #endofutas2021

A nyereményjátékon Magyarországon élő lakosok vehetnek részt. A játékon csak 18. életévét betöltött természetes személy vehet részt, nem vehetnek részt rajta a szervező közvetlen hozzátartozói.

 • A nyereményjátékban való részvétellel elfogadod annak feltételeit és szabályait.
 • A részvétel nincs vásárláshoz kötve.
 • A nyereményjáték az Instagram felületén fut, 2021. július 20-augusztus 30. között.
 • A játékban való részvétel feltételei:
 • Ossz meg egy képet magadról az éremmel, amit a Virtuális futáson való részvételedért kaptál! Ha lemondtál az éremről, akkor egy futós képet posztolj és írd bele a posztba, hogy mennyit futottál és mennyi idő alatt (Ez meg kell egyezzen a nevezéskor leadott adatokkal).
 • Tageld be az @endometriozismagyarorszag Instagram oldalt és használd az #endofutas2021 hashtaget!
 • Egy Instagram felhasználótól egy nevezést fogadunk el érvényesként (továbbá egy felhasználó egyszer nyerhet).
 • A nevezési időszak lezárultával egy nyertest sorsolunk számítógépes program segítségével 2021. szeptember elsején. A nyertes nevét az Endometriózis Magyarország Instagram oldalán és Instagram storyban tesszük közzé az Endometriózis Magyarország oldalán.
 • A nyertessel Instagram Direct Message üzenetben vesszük fel a kapcsolatot, a sorsolástól számított 3 napon belül. Amennyiben a nyertessel nem sikerül a kapcsolatot felvenni 2021. szeptember 4. 23:59-ig, új nyertest sorsolunk.
 • Nyeremény: 2 főre szóló, 2 éjszakás, 180.000 Ft értékű wellness hétvége a Spirit Hotelben
 • A nyeremény nem átruházható, készpénzre nem váltható.
 • A nyertes kiválasztása végleges és egyeztetésnek helye nincs.
 • Csak és kizárólag azokat a nevezéseket fogadjuk el érvényesnek, melyek az Instagram felületén érkeznek, betartva az Instagram szabályait és jelen játékszabályzat feltételeit. Nem vállalunk felelősséget azokért a nevezésekért, melyeket rajtunk kívül álló kommunikációs problémák miatt nem kaptunk meg, és olyan nevezésekért, melyeket helytelenül, hiányosan vagy a nevezési időszak lezárulta után kaptunk meg.
 • A szervező fenntartja a jogot, hogy egyoldalúan kizárjon nevezéseket.
 • A nevezések nem tartalmazhatnak semmilyen adatot/képet, amely megsértené harmadik fél szerzői jogait vagy bármely más jogát, beleértve a személyhez fűződő jogokat.
 • A nevezések nem tartalmazhatnak semmilyen obszcén vagy általánosan sértő tartalmat.
 • A nyertes nyilvánosságot kaphat a nyereményjátékkal kapcsolatban, amely a nevének közzétételét és promóciós célú felhasználását is magában foglalhatja.
 • Jelen nyereményjátékot az Instagram semmilyen formában nem támogatja, nem hagyta jóvá, illetőleg nem kezeli, azzal összefüggésbe nem hozható.

A nyereményjáték a magyar jog hatálya alá esik és a játékosokra a magyar jogszabályok érvényesek.

A játék szervezője: “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, az @endometriozismagyarorszag Instagram profil tulajdonosa.

Támogass minket!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Támogass minket!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

wpChatIcon