Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

Rólunk

Az alapítvány fontos szerepet tölt be az endometriózis tudatosításában és a közvélemény figyelmének felkeltésében. Kiemelt figyelmet fordítunk az érintettek szakmai segítésére és a közösségépítésre is.

Mi vagyunk az Endometriózis Magyarország

Az “Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány az egyetlen Magyarországon hivatalosan bejegyzett közhasznú civil szervezet, mely elkötelezett az endometriózissal küzdő nők támogatása iránt. Létrejöttét személyes érintettség inspirálta.

2010-es alapításunk óta a célunk a hiteles tájékoztatás, a tévhitek eloszlatása, a prevenció, az egészségtudatosságra nevelés, az érzékenyítés és a tabuk ledöntése.

Orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal, intézményekkel, szervezetekkel és alternatív terápiával foglalkozó szakértőkkel karöltve, előadásokkal, klubnapokkal, rendezvényekkel, szakértők által lektorált cikkekkel igyekszünk segítséget nyújtani sorstársainknak, hogy minél hamarabb megfelelő orvoshoz kerülhessenek.

Kutatásaink

Fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeinkhez mérten támogassuk, részt vegyünk az endometriózissal kapcsolatos kutatásokban.

A FEMaLe elnevezésű project az Európai Unió “Horizon2020” keretében elnyert pályázatként kerül finanszírozásra, számos európai egyetem, kutatóközpont és betegjogi szervezet részvételével. A projektben az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány konzorciumi partnerként vesz részt a projekt keretében folyó szakmai munkában.

A projektben zajló kutatás egyik célja, hogy az endometriózis hátterének megértése érdekében a korai felismerésre irányuló vizsgálatokat is végezzünk.

A kutatás egyik fontos pillére lesz a Lucy applikáció, amelynek fejlesztésében Dr. Bokor Attila a szakmai vezető. Az applikáció ingyenesen letölthető. Oldalunkon keresztül időről időre elérhetővé tesszük a kutatás részleteit.

Csapatunk

Célunk, hogy támogatást nyújtsunk az endometriózissal élőknek és szakértői segítséget biztosítsunk az érintett nőknek. Kérdéseiddel és problémáiddal kapcsolatban keress minket bátran, szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésedre!

Kocsi Gabriella

Alapító

Az alapítvány életre hívásakor egy olyan fórum létrehozása motivált, ahol hiteles információkat adunk szakemberek bevonásával a betegségről, lehetséges kimeneteléről, nyugati és alternatív gyógyítási módszereket osztunk meg egymással. Fontosnak tartom a figyelemfelhívást az endometriózisra és a prevenciót.

Salamon Adrienn

Kuratórium elnöke

A 2009-es év életem egyik legnagyobb fordulatát és változását hozta el számomra. Negyedik stádiumú endometriózist diagnosztizáltak nálam, ami valóságos lavinát indított el, szerencsére a szó pozitív értelmében. Az endometriózis kellett ahhoz, hogy az alapítvány gondolata megszülessen.

dr. Simon Judit

Ügyvéd, kuratóriumi tag

Az Alapítvány munkáját a kezdetektől mint a kuratórium tagja és jogász segítem. Háttér támogatást nyújtok a csapatnak. Jelenlegi tudomásom szerint én nem vagyok érintett endometriózisban, azonban fontosnak tartom az endometriózissal kapcsolatban a figyelemfelhívást.

Szabó Róbert János

Stratégia, kreatív tervezés

Mint endo-férj támogatom az alapítvány munkáját. Hiszek abban, hogy az az irány, amit képviselünk, el fogja érni a célját és az endometriózis betegséget minél többen megismerik és a munkánk nem csak hazai, de nemzetközi szinten is elismert lesz!

dr. Baka Ágnes

Irodavezető

Bár személyes érintettségem nincs, közvetlen környezetemben évek óta egyre többet hallok az endometriózisról és sokszor éreztem, hogy segítenék, de nem tudom hogyan. Most végre munkámmal hozzájárulhatok az Alapítvány céljainak eléréséhez és hasznos segítséget nyújthatok az érintetteknek.

Holczinger-Szőke Adrienn

HR menedzsment, önkéntes koordinátor

Ujhelyi Orsolya

Közösségi média menedzser

Tomózer Bianka

EPF Youth csoport tagja – az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány képviselője

2016-ban csatlakoztam az Alapítványhoz, 2021 óta pedig egy európai betegképviseleti szervezet az EPF Youth Group tagja is vagyok. Ezáltal lehetőségem van az endometriózis specifikus önkéntes munkát egy globális szemléletmódba átültetni, hogy minél több nőnek tudjunk megfelelő segítséget és támogatást nyújtani.

Eredményeink

Alapítványunk rendezvényeken, figyelemfelhívó kampányokon és edukációs programokon keresztül önerőből és támogatóink segítségével igyekszik minél szélesebb körben ismertté tenni az endometriózist, hogy érintett nőtársaink tünetei és fájdalmai mielőbb megszűnjenek, és minőségi életet élhessenek.

Díjaink

A Nekem Szól Egészségértés Díj 2016.

I. helyezett

A Nekem Szól Egészségértés Díj 2018.

Különdíj

A Nekem Szól Egészségértés Díj 2019

I. helyezett

A Nekem Szól Egészségértés Díj 2019

Fődíj

A Hiteles Egészség-kommunikációért

“Hiteles Egészségügyi Weboldal 2020” minősítés

“Nézz a mélyére!" kampány
- McCann -
Hipnózis 2023

Bronz

“Nézz a mélyére!" kampány
- McCann -
Hipnózis 2023

Ezüst

“Nézz a mélyére!" kampány
- McCann -
Hipnózis 2023

Bronz

“Felbontott tabuk”
- McCann -
Online Video Audio Award 2023

Kategóriagyőztes

ne maradj le semmiről!
Feliratkozni a hírleveleinkre érdemes, mert ezáltal naprakész információkhoz juthatsz a betegséggel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről és kezelési lehetőségekről.

Nagyköveteink

Az Alapítvány 2016. óta keresi az Endometriózis Nagykövetét a márciusi világnaphoz kapcsolódóan, amely célja az endometriózisra történő figyelemfelhívás, támogatva ezzel az endometriózis korai diagnosztizálását.

Nyáry Dorottya &
Tóth Lili Anna

2024

Papp-Terjék Kitti

2023

Török Enikő

2022

Wertheimer Kinga

2021

Samu Dominika

2020

Dr. Brubel Réka

2019

Vojakovics Friedrich Tímea

2018

Dr. Nyéky Boldizsár

2017

Nagy Gabriella

2016

Endo hősök

Endo Hősök azok, akik valami rendkívülit értek el a közösségükön belül, hogy növeljék a tudatosságot, vagy aktívan támogatták/támogatják az alapítvány munkáját a megalapítás óta valamely időszakban vagy felvállalták történetüket a nagy nyilvánosság előtt.

Benke Katalin

Békési-Tordasi Edit

Boros Mariann

Csák Bori

Erdősi Györgyi

Gavaldik Emma

Gál Laura

Gereczi Tamás

Gerecziné Kovács Ibolya

Haszon-Nagy Zsófia

Horváth Barnabás

Inzsöl Júlia

Koltai-Szabó Barbara

Koródi-Szász Rebeka

Krámli Kinga

Kurczewski-Tamás Zita

Manger Eszter

Nagy-Őri Andrea

Pataki Zita

Porkolábné Csatári Barbara

Tóth-Berhát Katalin

Wanderscheid Boglárka

Tagságaink

Támogatóink