Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

2024-ben Endometriózis Nagykövet Bábiné Szottfried Gabriella

Az endometriózissal küzdők sokszor úgy érzik, hogy reménytelen egyedül megküzdeni az endometriózissal – nemcsak az egészséget viseli meg egyre inkább, hanem a lelket is. Lehúz mindenkit ez az örvény, és csak úgy tudunk kiszabadulni belőle, ha végre eljutunk azokhoz, akik valódi segítséget is képesek nyújtani és akik valóban megértenek.

2023-ban Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár által aláírásra került az endometriózis ellátására vonatkozó szakmai irányelv, azóta a munka nem állt meg.

2024-ben Bábiné Szottfried Gabriella az Országos Kórházi Főigazgatóság Népegészségügyért és Prevencióért felelős főigazgató-helyettese Endometriózis Nagyköveti felkérést kapott, az endometriózishoz kapcsolódóan vállalt figyelemfelhívásért. Különösen fontos feladat ez, hiszen az endometriózis esetén a diagnosztikai késedelem átlagosan 4 év Magyarországon. Minden második fájdalmas menstruációval küzdő nő érintett. Ezek a nők, 10 évente 1 évet veszítenek el az életükből.

Tetszett? Meg is osztanád?

Támogasd céljainkat!

Állandó fizetési megbízással bármilyen összegű támogatást utalhatsz havi rendszerességgel alapítványunk bankszámlájára, ezzel segítve programjaink folyamatos finanszírozását.