Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

Ti hogy készültök a karácsonyra? Mi így!

Alapítványunk néhány munkatársa, önkéntese mesélt arról Nektek, hogyan készülnek az ünnepekre.

Mi így kívánunk Nektek áldott, békés ünnepi készülődést, meghitt, bekuckózós estéket és örömteli karácsonyi csoda-várást!

 

Salamon Adrienn, az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány elnöke:

Mindig szerettem a karácsonyt, a fényeit, az illatokat, a varázslatot, ami körülöleli és a hozzá kötődő hagyományokat. Amióta gyerekeink vannak, még nagyobb izgatottsággal várom és készülök rá. A kislányommal készítünk egy füzért december 1-31. Között, ezeket a kör lapokat kidíszítjük, közben beszélgetünk az adventi időszakról és a karácsonyról. És elkezdődik a visszaszámlálás. Az első adventi gyertyagyújtásra ünneplőbe öltöztetjük az otthonunkat is. Nyitogatjuk az adventi naptár ajtajait, a füzérről tépkedjük le az elmúlt napok lapjait. Tavaly küldtünk a családtagoknak karácsonyi képeslapot postán, ami nagy sikert aratott, meghatottan és meglepetten hívtak bennünket, amikor megkapták, úgyhogy ez az idén sem maradhatott el, viszont bővítettük a címzettek névsorát. Az adventi időszakban igyekszem mindenféle izgalmas programot szervezni a gyerekekkel közösen. Az idén voltunk pl a gödöllői Karácsony házban, felültek a gyerekek a karácsonyi körhintára az Allee-ban, de több előadásra is együtt megyünk el, pl.Mary Poppins, Betlehemes játék stb. Tervezzük a karácsonyi menüt, mézeskalácsot sütünk, az idén megpróbálkozunk a mézeskalács házzal is (nyugi, ehhez találtam segítséget ;)). Sokat segítenek nekem a hangolódásban az illatok, minden nap megy az illóolajos párologtató. Nem könnyű kiszakadnunk a mindennapi pörgésből, vagy megoldani azt, hogy ne őröljön fel a készülődés, de sokat segít, hogy tudatosan készülünk arra, hogy mikor zárjuk le az évet és már karácsony előtt elutazunk pár napra együtt, hogy tényleg ki tudjunk kapcsolódni és csak 24-re érkezünk vissza. A karácsonyunk elmaradhatatlan és az egész család által várva várt fogása a férjem által készített halászlé. Én pedig a flódnit készítem el, az ő kérésére. (Adri flódni receptjét a pénteki bogbejegyzésben olvashatjátok) 😉

 Wanderscheid Boglárka, közösségi média menedzser:

Ebben az időszakban különösen sok a munka, éppen ezért tartom fontosnak a karácsonyi hangolódást a családdal. 8 éves kislányommal, Lucával mézeskalácsot sütünk, és egyedi képeslapokat készítünk. Ragasztunk, rajzolunk, vágunk, festünk, vattapamacsokat, zsírkrétát, filceket használunk. Nincs két egyforma kép, ezzel minden évben minden családtagnak igazi meglepetést tudunk okozni.

A karácsonyból nem hiányozhat valamilyen halas fogás és az általunk készített adventi koszorú sem.

Luca minden évben ír levelet a Jézuskának, amit rendesen fel is adunk 🙂 (a postaládába, ami másnapra rendre el is tűnik :-))

Ujhelyi Orsi, Instagram manager:

Én egy igazi karácsonyrajongó vagyok. Talán otthonról hozom ezt, mivel Apukám legszívesebben egész évben karácsonyi zenéket hallgatna. Néhány éve van egy olyan furcsa szokásom, hogy már advent első vasárnapján teljesen feldíszítem a lakásom és még egy kis karácsonyfát is állítok. Pár éve pont így adventkor volt egy nehezebb időszakom és akkor ez a világot jelentette számomra. Ez közben tradícióvá vált: azóta lett még több dekorációm és elkezdtem karácsonyi partikat is szervezni a barátaim számára, olyan igazi “hygge” hangulatúakat.

Ez minden évben arra emlékeztet, ha az élet citromot dob neked, tudd hogyan kell belőle limonádét készíteni. És talán abban sincsen semmi rossz, ha néha megtörünk egy-két hagyományt és alkotunk pár újat. Meghitt ünnepeket kívánok mindenkinek!

 Benke Katalin, adományszervező:

Az év hátralévő részére csak néhány halaszthatatlan teendő maradt és az ajándékokat is időben beszereztem. Így nincs más hátra mint lassítani és feltöltődve várni az ünnepeket, a fenyő illatát, a gyertyafényes estéket.

Gerecziné Kovács Ibolya, egészségügyi szakértő, önkéntes:

A karácsony a szeretet ünnepe, nekem az advent mindig az igaz várakozással telt.

Most nálunk minden bizonytalan a járvány miatt. Sajnos még az sem lehetetlen, hogy a család nem tud együtt lenni!

A szeretet jelen van még akkor is ha távol vagyunk egymástól, de fájdalmas az izoláció.

Kívánok mindenkinek örömteli, békés karácsonyt. Szeretettel: Ibolya

Csáki Bori közösségi média menedzser (Szakértői Csoport):

A karácsonyra idén klasszikus értelemben nem készülök, nem dekorálok, nem sütök és az ajándékok sem kerülnek fókuszba. Igyekszem a munkámban mindent lezárni az ünnepek előtt, hogy a karácsonyt teljes nyugalomban, lelassulva tölthessem a szeretteimmel. Mindenkinek olyan karácsonyt kívánok, amilyenről gyerekkora óta álmodik.

Schlett Nóra, projekt menedzser:

Advent kezdetével kislányommal kidíszítjük a lakást. Karácsonyi zenéket hallgatunk, karácsonyi meséket olvasunk, mézeskalácsot sütünk és ajándékokat készítünk. Próbálunk lelassulni és ráhangolódni az ünnepre.

Menü szempontjából a karácsony, csalónap, halászlé, rántott hús, krumplisaláta és bejgli is kerül az asztalra.

Manger Eszter, kommunikációs munkatárs:

Változó, hogy melyik évben hogyan készülök a karácsonyra. A fadíszítés, a szeretteim megajándékozása, a lakásdekoráció, és az ünnepi hangulat megteremtése állandó. Néha sütök is, de a sütés-főzés nálunk még mindig Édesanyám “feladata”. Persze nem azért, mert mi osztottuk rá, vagy elvárnánk ?:  szívvel-lélekkel készül, mindig náluk van a nagy családi összejövetel. Szenteste hagyományosan halas fogások, 25-én pedig általában kacsa kerül az asztalra. Szenteste napján is haza szoktunk menni hozzájuk, ekkor már igyekszem én is kivenni a részem az előkészületekből, pl. mindig nagy örömmel díszítem fel az ő fájukat is, vagy terítem meg az ünnepi asztalt. Ha nem vagyunk nagyon fáradtak, akkor az éjféli misére is elmegyünk, de adventen kívül sem hanyagoljuk el a templomba járást.

Tudom, hogy a szeretet ünnepe nem az ajándékozásról szól, de nekem mégis ez az az ünnep, amikor viszonozhatok valamicskét abból a sok mindenből, amit a szüleimnek köszönhetek, így nagy gondot fordítok az ajándékok beszerzésére, és a csomagolásra – utóbbit igyekszem kreatívan megoldani. Unokahúgaim és Keresztlányom csillogó, lelkes tekintetét sem szeretem kihagyni, számukra is mindig készülünk meglepetéssel.

Idén is karácsonyi hangulatfények ékesítik, fenyőágak és szárított narancshéj illatozzák be otthonunkat, mely vasárnaponként természetesen gyertyafüsttel vegyül, hiszen nem hiányozhat nappalinkból az adventi koszorú. A hangulatot gyakran karácsonyi dalokkal fűszerezzük. Semmilyen különösebb, a megszokottól eltérő készülődés nem jellemzi ezt az évet sem, a lényeg számunkra, hogy jó hangulatban együtt legyen a család, finomakat együnk, játszunk a gyerekekkel, lássuk egymás örömét. ?

 

Tetszett? Meg is osztanád?

Friss híreink

Támogasd céljainkat!

Állandó fizetési megbízással bármilyen összegű támogatást utalhatsz havi rendszerességgel alapítványunk bankszámlájára, ezzel segítve programjaink folyamatos finanszírozását.