Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

Civil szervezetek a női összefogás jegyében

Szeretnénk bemutatni nektek a szombati Margaret Island koncerten résztvevő civilszervezeteket, mert a női egészség témakörébe a testi-lelki jóllét egyaránt beletartozik.

Civil szervezetként közös célunk tenni a nők egészségéért, jóllétéért. Mindhárman más-más fontos ügyet tűztünk ki zászlónkra, amikről elengedhetetlen a folytonos kommunikáció. Ne féljünk segítséget kérni és ne vegyük félvállról az egészségügyi panaszainkat!

NANE Egyesület célja, hogy fellépjen a nők és gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben. Tevékenységeink: segélyvonal, chatsegély, támogató csoportok, ifjúsági programok, könyvkiadás, képzések.

Segélyvonal elérhetősége: +36 80 505 101 (Hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22, kedd 8-12 és szerda 12-14 óra között)

 

Mályvavirág Alapítvány nőgyógyászati daganattal érintett nőket segíti abban, hogy újra teljes életet élhessenek. Emellett azon dolgoznak, hogy az egészséges nők tudatosan tegyenek a méhnyakrák megelőzéséért, járjanak évente szűrővizsgálatra és fontolják meg a HPV elleni védőoltást.

Ha a petefészekrákot korán felfedezik, még mielőtt átterjedne a kismedencébe és az alhasba, a túlélési esélyek nagyon jók.

Sajnos 5-ből 4 nő nem kapja meg időben a diagnózist, mivel a tüneteik nem specifikusak, és nehéz megkülönböztetni más betegségek tüneteitől.

 

Mi pedig, az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, elkötelezetten küzdünk az endometriózisban betegekért. Előadásokat szervezünk, kutatásokban veszünk részt, hiánypótló applikációt fejlesztünk, napi szinten válaszolunk a felmerülő kérdéseitekre és sok sok programot szervezünk, hogy ne legyen többé tabu a fájdalmas menstruáció. Magyarországon minden 10. nő érintett, így biztosan ismersz olyan embert, akinek endometriózisa van, de lehet, hogy még ő sem tudja.

 

Bővebben itt találhatsz információkat:

https://endometriozismagyarorszag.hu/endometriozis/#mi_az_endometriozis

 

Minden megosztás lehetőség arra, hogy a veszélyben lévő gyermekek és nők segítséghez jussanak.

Minden megosztás egy esély arra, hogy valakinél időben felfedezzék az endometriózist vagy a méhnyakrákot.

Tetszett? Meg is osztanád?

Támogasd céljainkat!

Állandó fizetési megbízással bármilyen összegű támogatást utalhatsz havi rendszerességgel alapítványunk bankszámlájára, ezzel segítve programjaink folyamatos finanszírozását.