Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

Eltűnt napok könyvbemutató

Tegnapi napon nagy sikerrel bemutattuk az Eltűnt napok című könyvet, 120-an jöttek el a Manna Lounge-ba. A szerzőpárossal Gyárfás Dorka beszélgetett.

Salamon Adri elmesélte, hogy a könyv nyomdába kerülésének időpontjától függött, két személyes történet lezárása, hiszen Dukai Regina és Inzsöl Júlia (Instagramon: heyheyjulie) azóta már édesanyák, hosszú évek küzdelme után tavaly életet adtak gyermeküknek, így a könyvben már a beteljesült boldogságról is írtak. Tehát igenis vannak sikertsztoryk! Ez a könyv erről is szól!

Az alapítvánnyal dolgoznak azon, hogy az endometriózis ellátás javuljon, csökkenjen a 4 év diagnosztikai késedelem, kevesebb legyen a várakozás. Doktor úr a magyarországi protokoll megírásáért felelős.

Doktor úr úgy tapasztalja, hogy a rossz életminőség, tehát a fájdalom, a munkából-tanulásból való kiesés, a szexuális nehézségek és a gyermekvállalás elmaradása szolgáltatnak okot a pácienseknek, hogy szakembert keressenek fel. Az Adrit megkereső nők történetéből kiderül, hogy sokan azonban csak a 2., 3. műtét után néznek komolyabban utána a betegségnek és ezután kezdenek figyelni a táplálkozásra és a mozgásra.

A krónikus stressz bizonyítottan rosszat tesz az endometriózisnak, így a szerzőpáros kiemelten ajánlja egy pszichológus szakember felkeresését akár már a tünetek megjelenésekor, de a diagnózis után mindenképp. A sok éves fájdalmat, sikertelenséget érdemes rendezni először, mert utána a diétát is könnyebb lesz tartani és a tünetmentességben is nagyobb szerepet kap, ha lelkileg jobban van az ember.

A könyvben szakmai részeket, megható élettörténetek váltják fel, az olvasók ajánlást olvashatnak arról is, hogy mivel lehet elérni egy fenntartható életmódot, hiszen a műtéttel nincsen vége a történetnek. Örömünkre szolgált, hogy a könyvbemutatón számos orvos és vendégszerző részt vett, így a kötetlen beszélgetés során a nézőknek volt lehetőségük kérdezni a szakértőket.

Dr. Bokor Attila megkérdezte a nézőktől, hogy van-e olyan, aki még nem tölti napi szinten a Lucy termékenységi és menstruációs naptárat?! Elmondta, hogy a nemzetközi projekt által beérkező adatok hivatottak segíteni, hogy a diagnosztikai idő lerövidüljön. Több diagnosztikai módszer is létezik, de egyedül a műtét hatékony, de ez több szempontból is érzékeny téma.

Kedves Hölgyek! A Lucy applikáció ingyenesen letölthető. A havi egy kérdőív kitöltésével tudjátok segíteni a diagnosztikai késés javítását. Ez az app igazi áttörést tud jelenteni az endometriózis kutatásában, így kérünk benneteket, hogy használjátok és nőtársaitoknak is ajánljátok, bárki kitöltheti!

Letölthető: Lucy (hellolucy.app)

Dr. Bokor Attila és Salamon Adrienn: Eltűnt napok című könyve mostanra már többszáz példányban elkelt.

Ti is megrendelhetitek webshoppunkon keresztül:

Salamon Adrienn – Dr. Bokor Attila Eltűnt napok – Endometriózis – endometriozismagyarorszag.hu

 

Írta: Nagy-Őri Andrea

Tetszett? Meg is osztanád?

Támogasd céljainkat!

Állandó fizetési megbízással bármilyen összegű támogatást utalhatsz havi rendszerességgel alapítványunk bankszámlájára, ezzel segítve programjaink folyamatos finanszírozását.