Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

Tavaszi megújulás

Tavasszal megújul a természet, elkezdenek rügyezni a fák, előbújnak az első tulipánok. Így van ez velünk is, a téli szürkeségből most kezdünk felébredni, új lendületet kap a rendszeres sportra való törekvésünk, elkezdjük érezni, hogy a testünk újra vágyik a sokszínű salátákra, a lelkünk pedig feltöltődik a jógával.

Adj magadnak néhány percet és gondold végig, hogy ezen a tavaszon mire vágysz igazán, mit szeretnél megvalósítani? Mire érzel magadban erőt és lelkesedést! Majd határozd meg, hogy mi lesz az az egy dolog, amit minden nap megteszel ezért a tavaszi célodért.

Tippek a kivirágzáshoz:

Énidő. Ülj be egy kávézóba és csak nézz ki az ablakán. Adj időt magadnak, hogy most nem kell rohanni sehová.

Könyvek. Olvass egy feltöltő motiváló könyvet, vagy merülj egy szépirodalmi mű soraiban.

Barátok. Ne halogasd a találkozásokat, ha kedved van hozzá, teremts időt a baráti beüléseknek, kirándulásoknak.

Természet. Sétálj egyet a közeli parkban, vagy túrázz az erdőben, figyeld meg ahogyan ébredezik a természet, hallgasd meg a madarak énekét, érkezz meg a jelenbe.

Sport. A hidegben jobban esik bebújni a takaró alá, így a hívogató napsugarak a szabadtéri futásra csábítanak. Ha eddig még nem merted, próbáld ki, hogy milyen feltöltő érzés a szabad ég alatt jógázni.

Egészség. Ne halogasd tovább az éves szűrővizsgálatot, kérj időpontot a nőgyógyászhoz, fogorvoshoz, használd ki a tavaszi lendületedet.

Ne feledkezz meg ilyenkor sem a vitaminokról, ugyan a D-vitamint elkezdi felváltani a napsütés, de az endometriózis esetén fontos továbbra is figyelni a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bevitelére.

  • Magnézium
  • Cink
  • Kalcium
  • Vas
  • B-vitaminok
  • C-vitamin
  • A-vitamin
  • E-vitamin
  • Szelén

 

Téged mi tölt fel téged igazán tavasszal? Mi az a tevékenység, amit már alig vártál egész télen?

Ha néha esik is még ilyenkor a hó (mint, ahogy ma reggel is erre ébredhettünk), vagy betemeti megújuló gondolatinkat a visszahúzó félelem, akkor is tudhatjuk, hogy minden csak átmeneti.

Tetszett? Meg is osztanád?

Támogasd céljainkat!

Állandó fizetési megbízással bármilyen összegű támogatást utalhatsz havi rendszerességgel alapítványunk bankszámlájára, ezzel segítve programjaink folyamatos finanszírozását.