Egy sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést.  13600

Várakozás – 9 alkalmas önismereti foglalkozás

Ismerjétek meg a Szegedi Endo Klubot, amely most egy 9 alkalmas foglalkozást indít a várakozás idejének megkönnyítésére.

Az endometriózis hazai életében fontos szerepet tölt be Szeged. Szegeden élő önkéntesünk, Békési-Tordasi Edit szervezésében és az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány támogatásával ősztől folytatódik az Endo Klub Szegeden, ami már számtalan érdekes és segítő programot hirdetett meg az érdeklődők számára.

Március 24-én a KatHáz adott otthont az endometriózis világnap szegedi programjára, ahová nagy örömünkre sokan ellátogattatok. A világnap középpontjában az endometriózis lelki részét is érintettük, orvosok és szakemberek beszéltek arról, hogy milyen fontos ezt a területet is ápolni, ehhez kapcsolódóan szeptember 27-n tovább folytatjuk a közös gondolkodást!

Edit saját érintettsége kapcsán jelentkezett önkéntesnek az Alapítványhoz 2019 áprilisában. Szegeden ekkor már működött Endo Klub két nagyon kedves érintett jóvoltából. 2019-ben kérték meg, hogy vegye át a világnapok szervezését, azóta igyekszik támogatni a Szeged környéki közösséget. A klubhoz minden hónap utolsó keddjén van lehetőség csatlakozni.

2012-ben derült fény az endometriózisra, amely ekkor küzdést, nehézséget, veszteséget, elszigeteltséget, tehetetlenséget, magányt jelentett számomra. Az évek során azonban változáson mentem keresztül: az endometriózisnak köszönhetően csodálatos embereket ismerhettem meg, új perspektívák, új lehetőségek kúsztak be az életembe, megismertem saját határaimat, és a nehezebb életszakaszaimban is tudom, hogy nem vagyok egyedül!

Az összefogás, a segítés mindig is fontos volt számomra, mert a saját bőrömön tapasztaltam, hogy mennyi pluszt ad az egymáshoz való kapcsolódás, megéléseink megosztása. Szerettem volna mindezt tudatosabb szintre emelni, ezért 2022 januárjában oklevelet szereztem az ELTE-n meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadóként. Tanulmányaim során is bebizonyosodott, hogy kiemelkedő szerepe van az önismereti munkának életünkben. Nagy érték egy ilyen támogató kör megtartó ereje a mai világban, örülnék, ha minél több érintett számára elérhető lenne mindez! Hálás vagyok az Alapítványnak, hogy hírt ad a szegedi klubról!”

Nem titkolt szándék a személyes jelenlét erősítése, mert ilyenkor még jobban lehetőség nyílik megélni, hogy nem vagyunk egyedül a betegségünkkel. Több alkalommal került sor kötetlen csajos beszélgetésre, ahol a résztvevők megoszthatták egymással tapasztalataikat.

A most induló 9 alkalmas sorozat célja az érintettek összefogása, támogatása, a testtudat erősítése, a bennünk lévő erőforrások számba vétele, a mindennapi stresszel való együttélés megkönnyítése, relaxációs technikák megismerése, a veszteségeinkkel való megbirkózás segítése. A 9 alkalom Ricz Dencs Tünde mentálhigiénés szakember, alkotó-fejlesztő meseterapeuta vezetésével, szakmai támogatásával valósul meg.

Endometriózisban érintettként biztosan volt részed várakozásban, de az is lehet, hogy éppen most vagy ebben az állapotban. Várakozás egy diagnózisra, egy műtétre, a fájdalommentes életre, egy elfogadó párra, a vágyaidra, az álmaidra…

A várakozás sokszor tele lehet félelemmel, bizonytalansággal, türelmetlenséggel, aggodalommal. Függetlenül attól, hogy mi az, amire várunk, ez az állapot megkérdőjelezhet bennünk szinte mindent, s már-már az elviselhetetlenségig el tud sodorni.

Egy olyan női körben hívunk, ahol a fókusz a várakozáson van, pontosabban azon, hogy amikor látszólag nem történik semmi a külső világban, mi történik bennünk? Milyen folyamatok zajlanak a mélyben, mit hoz felszínre ez a látszólagos mozdulatlanság? Milyen erőforrásokat tudunk megmozgatni annak érdekében, hogy az, ami első ránézésre elviselhetetlennek tűnik, közelebbről megnézve élhetővé váljon? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához egy biztonságot adó, szeretetteli, támogató női kör ad keretet, amelyre kilenc hónapon keresztül minden hónap utolsó keddjén 17:00-20:00 között kerül sor.

 A foglalkozásokat: Ricz Dencs Tünde, mentálhigiénés szakember, alkotó-fejlesztő meseterapeuta és Békési-Tordasi Edit meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó tartják.

Az első alkalomra 2022. szeptember 27-én 17:00-20:00 óra között kerül sor, az eseménysorozat minimum 6 fő jelentkezése esetén indul el.

Facebook esemény: https://fb.me/e/1Wxy4MyHh.

Jelentkezés: edit.bekesi@gmail.com és dencst@gmail.com email címen

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 20.

Alkalmak: 2022. 09.27. 10.25. 11.29. 12.20. 2023. 01.31. 02.28. 03.28. 04.25. 05.30.

Maximális létszám: 8 fő Helyszín: Pillangó Egyensúly Műhely, Szeged, Csuka u. 26.

A foglalkozások költsége 8000 Ft/fő/alkalom, amelyből 500 Ft-tal az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítványt támogatod. Az ebből befolyt összeget az Alapítvány a 2023. évi Szegedi Endometriózis Világnap megszervezésére fordítja. A fennmaradó 7500 Ft a szakember munkájának, utazási költségének és a terem bérleti költségének fedezésére szolgál.

 

Segítséget kérni és igénybe venni sokszor emberfeletti erőt igényel, de ez a foglalkozás remek alkalom arra, hogy lelki és közösségi támogatást kapjanak az endometriózisban érintettek.

 

 

Tetszett? Meg is osztanád?

Támogasd céljainkat!

Állandó fizetési megbízással bármilyen összegű támogatást utalhatsz havi rendszerességgel alapítványunk bankszámlájára, ezzel segítve programjaink folyamatos finanszírozását.